HRM en competentieontwikkeling – maart 2024

09 april 2024

De toekomst van werk: perspectieven op automatisering, AI en welvaart
Het American Enterprise Institute AEI heeft een geïntegreerd rapport (1,2 MB) gepubliceerd van verschillende auteurs, waarin drie aspecten van werk in de maatschappij van morgen worden geanalyseerd: automatisering, AI en welvaart.

Blauwdruk om werknemers voor te bereiden op een toekomst met AI
The future of work report (1,2 MB) van KPMG onderzoekt de percepties van werknemers over de toekomst van werk te midden van een post-pandemisch herstel, snelle AI-ontwikkelingen, geopolitieke instabiliteit en een dreigende recessie. Het helpt managers te begrijpen waar werknemers staan in hun transformatieproces.

2024 Wereldwijd Cultuurrapport: blik op de veranderende vorm van werk
Een nieuw rapport (17,28 MB) van O.C. Tanner onderzoekt de meest urgente uitdagingen en kansen voor hoe we omgaan met verandering, empathie tonen, flexibiliteit oefenen, vaardigheden opbouwen en veerkracht ontwikkelen. Het rapport werpt ook licht op wat werknemers in de industrie nodig hebben.

Experts beschrijven en analyseren leer- en ontwikkelingstrends voor 2024
Het tekort aan vaardigheden blijft in elke sector toenemen en het integreren van nieuwe AI-tools in leeroplossingen is moeilijk. Welke vaardigheden trainen bedrijven hun medewerkers dit jaar en hoe omarmen ze nieuwe trends om de groei van mensen vorm te geven? Lees alles in een rapport van Lepaya dat u kunt downloaden na het invullen van uw gegevens.

M/V gelijkheid in werk: slecht nieuws uit de internationale Women in Work Index
Het Women in Work 2024 Report (3,98 MB) van PwC leest niet gemakkelijk, want de gegevens en de analyse laten zien dat gendergelijkheid in de beroepsbevolking van de OESO-landen nog ver weg is. Zonder actie lopen we zelfs het risico dat we in de toekomst met een nog ongelijkere werkomgeving te maken krijgen.

De ‘robot’-vaardigheden van de volgende generatie
IFR heeft zijn position paper geactualiseerd over de vaardigheden die de volgende generatie nodig heeft om in aanmerking te komen voor de nieuwe ‘robot’-gerelateerde banen. IFR verwijst naar rapporten van WEF en benadrukt het belang van bijscholing en omscholing van de beroepsbevolking. U kunt de position paper downloaden na het invullen van uw gegevens.

Ethische aspecten van het inzetten van AI in het werk
Deloitte heeft een rapport gepubliceerd getiteld "Preparing the workforce for ethical, responsible, and trustworthy AI: C-suite perspectives". In het rapport (500 kB) worden de prioriteiten en acties van bedrijven geschetst om de voordelen van AI te benutten met behoud van vertrouwen en rechtvaardige resultaten. Deloitte ondervroeg 100 C-level executives, om te begrijpen hoe hun organisaties ethische AI-principes ontwikkelen en hoe ze hun personeel informeren en opleiden over AI-ethiek.

"Voice of the Essential Manufacturing Worker" rapport
De maakindustrie is van groot belang en frontline fabrieksarbeiders spelen daarin een essentiële rol bij het overzien van de processen die ervoor zorgen dat producten nauwkeurig, snel en efficiënt worden gemaakt. Epicor ondervroeg 600 frontline fabrieksarbeiders. Het rapport (6,25 MB) toont hun dagelijkse successen, uitdagingen en verwachtingen.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.