HRM en competentieontwikkeling – januari 2024

31 januari 2024

Automatisering in de ziekenhuisapotheek: effect op werkdruk en-tevredenheid
Monash University Malaysia-wetenschappers onderzochten de impact van automatisering in de apotheek op de werkdruk en -tevredenheid van ziekenhuisapothekers en -assistenten. Zij ontdekten dat het gebruik van een geautomatiseerd tablettenuitgifte- en verpakkingssysteem de werkdruk van het apotheekpersoneel verlaagde en leidde tot meer werktevredenheid. De studie (201 kB) is gepubliceerd in het International Journal of Pharmacy Practice.

Trendrapport talentacquisitie 2024: " Stel niet al je vertrouwen in AI"
Korn Ferry heeft hun nieuwste onderzoek naar de wereldwijde talentacquisitie-trends voor 2024 gepubliceerd. Het rapport (9,2 MB) heeft speciaal aandacht voor het snel stijgende gebruik van GenAI bij het adverteren van vacatures en bij het promoten van jezelf als professional bij potentiële werkgevers.

Inzichten over AI en de impact ervan op de toekomst van werk, volgens LinkedIn
Microsoft-bedrijf LinkedIn heeft zijn ‘Future of Work Report: AI at Work’ gepubliceerd. Het rapport (1,32 MB) onthult de nieuwste real-time trends vanuit het perspectief van LinkedIn over hoe AI een nieuwe wereld van werk inluidt. Een interessante toevoeging van uw NVC MOU redactie is de volgende post op LinkedIn te lezen over het zélf toepassen van AI als LinkedIn-gebruiker.

Empowering inclusive strength: Women Count Report 2023
Het Women Count Report 2023 van The Pipeline onderzoekt de genderdynamiek binnen de directies van FTSE350 (VK-stock index) bedrijven. In haar 8e jaarverslag rapporteert The Pipeline een ontnuchterende realiteit: slechts 1 op de 5 commerciële functies wordt bezet door vrouwen. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

PISA-onderzoeksresultaten in: Oost-Azië, Canada, Ierland en Estland beste in klas
OESO heeft de PISA-resultaten 2022 gepubliceerd. PISA is het ‘Programme for International Student Assessment’ van de OESO. PISA meet het vermogen van 15-jarigen hun kennis en vaardigheden op het gebied van lezen, wiskunde en natuurwetenschappen te gebruiken om uitdagingen in het echte leven aan te gaan. In wiskunde presteerden vijf Oost-Aziatische onderwijssystemen (Japan, Korea, Singapore en de twee Chinese entiteiten) beter dan alle andere landen en economieën. Bij lezen presteerde Ierland, na Singapore, even goed als Estland, Japan, Korea en Chinees Taipei. Voor natuurwetenschappen zijn de best presterende landen dezelfde Oost-Aziatische landen/entiteiten plus Canada en Estland. Bekijk alles hier.

Global Insights Industrials Rapport 2024
Het Global Insights Industrials Report 2024 (2,04 MB) van de ManpowerGroup focust op de top vijf trends die de industrie en haar werknemers beïnvloeden. Kijkend naar AI en VR in de productiesector, denken bijna 6 van de 10 managers in de industrie dat deze de komende twee jaar leiden tot méér mensen in dienst.

Versterken van leercultuur voor innovatie en aanpassingsvermogen
Op de Nederlandse arbeidsmarkt is veel aandacht voor leren en ontwikkelen. Dit vloeit voort uit de constante vraag naar aanpassingsvermogen en innovatie op de werkvloer. De onlangs gepubliceerde Monitor Leercultuur 2023 van TNO en de SER brengt de trends in de leercultuur van werkend Nederland nader in kaart.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.