HRM en competentieontwikkeling – augustus 2021

30 augustus 2021

Live hybride leren systematisch onderzocht
Een overzichtsartikel over online opleiden door dr. Annelies Raes et.al. (A systematic literature review on synchronous hybrid learning: gaps identified) is gekozen tot beste publicatie in Learning Environments Research door de American Educational Research Association AERA (zie Twitter aankondiging hier). Een van de belangrijkste bevindingen is dat synchroon hybride leren in principe een meer flexibele, boeiende leeromgeving kan creëren dan volledig online of volledig on-site onderwijs. Toch kent zo’n nieuwe leeromgeving verschillende pedagogische en technologische uitdagingen. Klik hier voor de abstract van de publicatie.

IoPP salarisonderzoek 2021: business as usual, ook in COVID-jaar
Het jaarlijkse salarisonderzoek van IoPP heeft als interessant resultaat dat COVID relatief weinig impact gehad lijkt te hebben op de baanzekerheid en salariëring van de verpakkingsprofessionals in de Verenigde Staten. Van de 828 respondenten noemden slechts 51 COVID als hun grootste zorg ten aanzien van job security. De salarissen stegen ook door; gemiddeld zo’n +5% met +8% voor engineers en +13% voor corporate management functies. Klik hier voor meer informatie.

White Paper roept op tot opleidingsinspanning voor skills-based arbeidsmarkt
Onderzoeksinstituut TNO stelt in een White Paper Skills Gevraagd! Met Skills Innoveren Naar Een Toekomstbestendige Inclusieve Arbeidsmarkt (5,23 MB) dat werkgevers in Nederland minstens 6 miljard Euro per jaar moeten gaan besteden aan herscholing en bijscholing op het werk, als men optimaal gebruik willen maken van de mensen die beschikbaar zijn en van de mogelijkheden van nieuwe technologie. Daarbij gaat het om het vergroten van de digitale vaardigheden van drie miljoen mensen (geschatte kosten: 4 miljard Euro) en om een kleine half miljoen vakspecialisten die hun vaardigheden en kennis up-to-date moeten houden (geschatte kosten: 2 miljard euro)
 
Hoe gaat de werknemer-werkgever relatie zich ontwikkelen?
Deze vraag stelt Deloitte zich in een uitgebreid rapport The worker-employer relationship disrupted - If we're not a family, what are we? (2,83 MB) op basis van een uitgebreide enquête onder werknemer en werkgevers. Ongeveer 40% van de werknemers overwoog het afgelopen jaar van werkgever te veranderen, bijna 90% van de managers dacht dat de medewerkers meer onafhankelijkheid zouden verwerven in hun werk.

Verleden en toekomst van onderwijstechnologie
Coaching-organisatie Ezra heeft een interessante timeline gepubliceerd van onderwijstechnieken (The past and future of learning technology), startend met de eerste ‘automatische leraar’ in het jaar 1924, de diverse docent-computers in de jaren daarna en natuurlijk de Massive Open Online Courses (MOOCs). Belangrijker wordt het bestrijden van ‘Zoom Fatigue’ door daadwerkelijk live interactie met de docent en tussen de studenten onderling mogelijk te maken. U kunt de publicatie downloaden na het invullen van uw gegevens.

NVC seminar Duurzame inzetbaarheid in de verpakkingsindustrie
Op 24 juni 2021 vond het NVC-seminar Duurzame inzetbaarheid van werknemers in de verpakkingsindustrie plaats. Kernthema: hoe zorgen we ervoor dat de vereiste vaardigheden, kennis, kunde en motivatie van het personeelsbestand blijven voldoen aan de veranderingen die de markt oplegt? Ook analyseerden we de aanpassing van functies en het faciliteren van ontwikkelingsprogramma's op het gebied van verpakken. Klik hier voor alle presentaties.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.