EU: Streefdoel 75% recycling verpakkingsafval tegen 2030

03 december 2015

De Europese Commissie (EC) heeft een nieuw pakket goedgekeurd ter stimulering van de overgang naar een circulaire economie. De voorgestelde maatregelen zullen bijdragen aan het rondmaken van de cirkel van de levenscyclus van producten door meer recycling en hergebruik. De voorstellen hebben betrekking op de volledige levenscyclus van producten: van de productie- en consumptiefase tot afvalbeheer en de markt voor secundaire grondstoffen. De belangrijkste onderdelen van het herziene voorstel voor afvalbeheer bevatten onder andere een gemeenschappelijk streefdoel voor de EU van 75% recycling van verpakkingsafval tegen 2030 (Persbericht EC, 2 december 2015).
Klik hier voor het persbericht.
Klik hier voor de voorgestelde richtlijn inzake verpakkingsafval (167 kB).
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over de NVC E-Workshop Sustainable Innovation in Packaging.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.