EU Parlement keurt resolutie circulaire economie goed

10 augustus 2015

De EU moet natuurlijke hulpbronnen efficiënter gebruiken – 30% meer hulpbronnenefficiëntie tegen 2030 zou het Europese BNP met bijna 1% kunnen doen toenemen en 2 miljoen extra duurzame banen kunnen creëren. Dat staat in een resolutie die het Europees Parlement in juli 2015 heeft aangenomen. De Commissie moet tegen eind 2015 nieuwe wetgeving indienen met bindende afvaldoelstellingen, vernieuwde 'ecodesign'-regels en maatregelen om groei los te koppelen van hulpbronnenverbruik, vinden de EP-leden.
De resolutie vormt de reactie van het Parlement op een mededeling van de Commissie over het pakket “circulaire economie”, ingediend op 3 juli 2014 (Persbericht Europees Parlement, 9 juli 2015).
Klik hier voor het persbericht.
Klik hier voor de resolutie.
Klik hier voor meer informatie over het NVC Actualiteitencollege De circulaire economie in verpakken: Quo Vadis? Op 8 september.
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.