EC: Voor eind 2015 nieuw voorstel Richtlijn Verpakkingsafval

27 februari 2015

Op 25 en 26 februari 2015 was het NVC aanwezig bij het Packaging Waste & Sustainability Forum in Brussel. Tijdens het forum vertelde Karl Falkenberg, Directeur-Generaal voor Milieu van de Europese Commissie, dat het werk aan een nieuw voorstel voor de herziening van de Richtlijn voor Verpakking en Verpakkingsafval diezelfde dag nog begon. Hij verwacht dat het voorstel na de zomer gepubliceerd wordt, maar zeker voor het eind van het jaar.
Het belangrijkste bezwaar dat de nieuwe commissie had tegen het oude voorstel, was dat er alleen naar het milieu gekeken was en niet naar de economische kant van het verhaal. Ze willen het voorstel ook bekijken als een mogelijkheid om banen te creëren.
Neem voor meer informatie over de onderwerpen die besproken zijn tijdens het Packaging Waste & Sustainability Forum contact op met Ger Standhardt.
Met de NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. De MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over de NVC E-Workshop Sustainable Innovation in Packaging.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.