E-commerce in Europa onderzocht

23 november 2015

Er zijn significante verschillen tussen de Europese e-commerce markten. Deze verschillen manifesteren zich in de wensen van de consument, de scala aan mogelijke online sectoren en de betrokken logistieke oplossingen. Deze verschillen zijn bestudeerd door het Scandinavische postconsortium PostNord, en opgesomd door Paazl.
Het onderzoek, waarin 11.000 consumenten zijn ondervraagd, meldt dat de Britten het meeste besteden op jaarbasis, de Nederlanders het minste geduld hebben bij een bezorging en dat de Duitsers het meest retourneren. De meeste crossborder (online) bestellingen werden gemaakt door de Scandinaviërs, van wie 70% iets vanuit het buitenland bestelde.
Klik hier voor het samenvattingsrapport van Paazl.
Klik hier om het rapport van PostNord te downloaden (4,15 MB).
Op 20 januari 2016 zal, tijdens de Webwinkel Vakdagen, een interactieve NVC presentatie gegeven worden over de rol van het holistisch verpakken voor de consumentenbeleving in e-commerce.
Klik hier voor meer informatie over het NVC innovatieproject Web Retail Packaging.
Klik hier voor meer informatie over de NVC E-course Packaging for E-commerce.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.