De robot de baas - De toekomst van werk

23 december 2015

In een publicatie van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) gaan wetenschappers in op de vraag wat de betekenis van robotisering en digitalisering zal zijn voor de toekomst van werk. Er verdwijnen banen, er komen nieuwe banen bij en de aard van veel werk verandert. Maar robotisering blijkt meer voeten in de aarde te hebben dan vaak wordt verondersteld.
Zij stellen dat het mogelijk is de robot de baas te blijven met een ‘inclusieve robotagenda’ die zich richt op het bevorderen van complementariteit tussen mens en machine, met aandacht voor co-creatie, scholing, de kwaliteit van werk en nieuwe verdelingsvraagstukken (Nieuwsbericht WRR, 8 december 2015).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier voor de publicatie (997 kB).
Klik hier voor de Engelse versie van het rapport (6,21 MB).
Klik hier voor meer informatie over het 2e jaarlijkse Europese Conferentie over de Toekomst van het Bedrijfsopleiden in Verpakken (21 april 2016).

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.