Consument verwacht verdubbeling e-commerce tegen 2020

23 november 2015

In opdracht van ShoppingTomorrow heeft GfK onderzoek uitgevoerd naar de toekomst van shoppen. Als resultaat van dit onderzoek blijkt dat 36% van de consumenten verwacht minder vaak het stadscentrum te bezoeken om te gaan winkelen. Tegen 2020 verwacht de consument 38% van zijn bestedingen online uit te geven.
De grootste groei van het online koopkanaal wordt verwacht in de ‘food/near food’ sector. Wat nu 2% van het totaal is zal tegen 2020 oplopen tot 16%, aldus de consument. Deze groei wordt ook verwacht in de kledingsector, wat volgens de consument voor 29% online zal gebeuren. Opmerkelijk is de doorzetting van de fysieke winkel, wat ook in 2020 een belangrijke rol zal spelen.
Klik hier voor de samenvatting van het ShoppingTomorrow rapport.
Op 20 januari 2016 zal, tijdens de Webwinkel Vakdagen, een interactieve NVC presentatie gegeven worden over de rol van het holistisch verpakken voor de consumentenbeleving in e-commerce.
Klik hier voor meer informatie over het NVC innovatieproject Web Retail Packaging.
Klik hier voor meer informatie over de NVC E-course Packaging for E-commerce.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.