Belgen verkiezen de blauwe zak boven statiegeld

27 augustus 2015

Een recente studie van iVOX geeft aan dat de Belgen geen voorstanders zijn van een statiegeldsysteem voor plastic flessen en blikjes. Wanneer ze de keuze krijgen tussen het huidige inzamelsysteem via de blauwe PMD-zak en de invoering van statiegeld, kiest slechts 22% voor statiegeld. 33% van de ondervraagden blijft neutraal en 45% wil het huidige systeem behouden.
Een overgrote meerderheid van de ondervraagden (90%) wil dat de overheid harder optreedt tegen wie afval achterlaat in de openbare ruimte. Ze geloven ook heel sterk in meer sensibilisering (87%) en vragen om meer afvalbakken (82%), op beter gekozen plaatsen (78%) (Nieuwsbericht Fost Plus, 16 juli 2015).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier voor de enquĂȘteresultaten (500 kB).
Met de NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. De MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over de NVC E-Workshop Sustainable Innovation in Packaging.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.