Introductie NVC Position Paper ‘Verpakken voor e-commerce’ tijdens Webwinkel Vakdagen 2015

Op woensdag 21 januari 2015 introduceert het NVC om 13.30u de Nederlandse vertaling van zijn internationale Position Paper op het gebied van verpakken voor e-commerce. De introductie vindt om 13.30u plaats in combinatie met een presentatie over de wereldwijde e-commerce ontwikkelingen tijdens de Webwinkel Vakdagen 2015 in Jaarbeurs Utrecht.
De NVC Position Paper is gebaseerd op het consulteren van en de discussie in de internationale NVC Working Group WRP. De belangrijkste retailers op e-commerce gebied in Europa maken deel uit van deze NVC-werkgroep.

In de conventionele retail doet de klant aan order picken (voorheen ook wel ‘’shoppen” genoemd). Bij thuiswinkelen vervalt het fysieke transport door de klant en ontstaan vele klantvriendelijke nieuwe mogelijkheden. De huidige verpakkingsoplossingen in e-commerce zijn echter in feite nog gebaseerd op het oude winkel-denken. Dit schept een fundamentele bedreiging voor retail en verpakken, omdat het thuiswinkelen fors  groeit. Slecht verpakken in de thuiswinkel-branche, de volgende Inconvenient Truth? Kom op 21 januari ook naar Utrecht en geef uw mening!

Webwinkel Vakdagen 2015 vindt plaats op 21 en 22 januari 2015 in Jaarbeurs Utrecht. Klik hier om de beurs te bezoeken. NVC is gedurende de beurs te vinden op stand L19. U kunt hier o.a. terecht voor meer informatie over de NVC Position Paper Verpakken voor e-commerce, de NVC Cursus Verpakken voor Web Retail en het online NVC Webinar The future of Web Retail Packaging.