Finalist De Gouden Noot 2014 Multipack krat

Multipack krat

Dit is een krat met een beweegbaar vakwerk. Tijdens het vullen van het krat met wrap around multipacks wordt het vakwerk automatisch naar beneden gedrukt. In de supermarkt komt na het uitpakken van het krat het vakwerk automatisch naar de bovenste positie door de rvs veer. Het krat kan nu worden gebruikt om de lege retourflessen terug te sturen naar de brouwerij waarbij de flessen volledig worden beschermd en breuk van de flessen wordt gereduceerd. Het krat komt tegemoet aan de wens voor een kleinere verpakkingseenheid voor retourflessen afgestemd op de behoefte van de consument. Het krat kan worden gebruikt voor presentatie op plaats van verkoop en is voorzien van een in-mould label (IML) dat schoon blijft en niet kan worden beplakt met stickers die later niet zijn af te wassen.

Deze innovatie is het resultaat van de samenwerking tussen AB InBev en Schoeller Allibert. Dit is een innovatie omdat het nieuw is in de markt. Door slim gebruik te maken van een combinatie van materialen worden eigenschappen maximaal benut. De veer is van rvs met nagenoeg geen kruip. Het geschuimde materiaal maakt spuitgieten van dikke wanden mogelijk, dat is nodig voor de sterkte van het krat. De kunststof kan worden ingekleurd om de juiste aansluiting te hebben wij de merkbeleving van het product en kan worden voorzien van een IML.

Ingezonden door: Schoeller Allibert
Neem voor meer informatie contact op met Henk-Jan Regeling van Schoeller Allibert (+31-(0)523288746) of Bert Cremer van AB-InBev (+31-(0)622410844).

Terug naar Finalisten De Gouden Noot 2014