Finalist De Gouden Noot 2014 Mr. Proper

Mr. Proper Sustainable pack with auto-stop dosing cap

De nieuwe verpakking bevat een zeer geconcentreerde hard surface cleaner formule (x2.5) en is bedoeld om:
- een automatische dosering af te leveren met 's werelds kleinste doseermechanisme dat vandaag de dag beschikbaar is.
- duurzamer te zijn: overconsumptie wordt vermeden met de autostop doseerdop en materiaalreductie (11.000 ton verpakkingsmateriaal en 1125 minder vrachtwagens op de baan, gebaseerd op West-Europa lanceringsvolumes) en reductie in watergebruik (64% per fles)
- een beter gebruiksgemak te leveren: de consument hoeft niet langer zelf te doseren, aangezien de nieuwe verpakking dit automatisch regelt: 1 squeeze geeft automatisch de juiste dosering, waarna de doseerdop de vloeistofstroom afsluit (geen risico op overdosering).

Het introduceren van nieuwe, hooggeconcentreerde producten draagt altijd het risico met zich mee dat de consument overdoseert, omdat hij vasthoudt aan oude gewoonten (bv. voordoseren in een dop of rechtstreeks in een emmer). Hierdoor zagen we de noodzaak om een low-cost dop te ontwikkelen die een automatische dosering zou toelaten (steeds dezelfde hoeveelheid product). Klassieke systemen zoals pompen en/of grotere doseersystemen zijn duur en kunnen meestal niet efficiënt gebruikt worden met kleinere flessen. Onze nieuw ontwikkelde doseerdop is betaalbaar en laat toe om accuraat de juiste hoeveelheid product te doseren. De doseerdop heeft een tijdmechanisme om de vloeistofstroom te meten en af te sluiten wanneer de juiste dosis is bereikt (1 squeeze, 1 dosering). Dit geeft de consument een betere controle over de juiste dosering die intuïtief aanvoelt.

Ingezonden door: Procter & Gamble

Terug naar Finalisten De Gouden Noot 2014