NVC steunt levensmiddelensector op Food Technology met opleidingen, innovaties en milieuwetgeving

Op 12 en 13 april 2023 komt de Nederlandse levensmiddelensector samen in de FOOD TECHNOLOGY in Den Bosch. NVC steunt de sector (supermarkten, levensmiddelenfabrikanten en verpakkingsleveranciers) met bedrijfsopleidingen, innovaties en informatie over de milieuwetgeving op verpakkingsgebied. U vindt NVC beide dagen op stand F31.

Registreer u hier voor gratis entree.


12-13 april 2023
FOOD TECHNOLOGY
Brabanthallen Den Bosch
Stand F31

Opleidingen voor de levensmiddelensector
Talloze bedrijfsstudenten in de levensmiddelensector hebben inmiddels al meegedaan in de NVC Course Food Packaging, de NVC Course Packaging Technology for Auditors, de NVC Course Printing for Packaging, de NVC Introductiecursus Verpakken (ICV) of de NVC Opleiding Verpakkingskunde (OVK). U kunt met al uw vragen terecht bij Oscar Faber (mail o.faber@nvc.nl ) op de NVC-stand dan wel via het NVC-verenigingsbureau via telefoon +31-(0)182-512411 of mail info@nvc.nl .

Innovaties in het verpakken van levensmiddelen
NVC manager Kennisontwikkeling en Projecten Corné Huijben (c.huijben@nvc.nl ) helpt u bij het in kaart brengen van verpakkingsinnovaties uit het verleden en het opzetten van nieuwe innovatietrajecten in samenwerking met de vele andere NVC-lidbedrijven in de levensmiddelensector. U kunt natuurlijk ook het NVC-verenigingsbureau contacteren via telefoon +31-(0)182-512411.

Milieuwetgeving voor de levensmiddelensector
Waarheen gaat het met de verpakkingsrecycling in de levensmiddelensector? Hoeveel stijgen de kosten die we als levensmiddelenindustrie moeten maken voor de Stichting Afvalfonds Verpakkingen? NVC heeft inmiddels met deelname van ruim honderd lid-bedrijven uit de levensmiddelensector de situatie in kaart gebracht. Op 20 april 2023 vindt een groot debat plaats in de Tweede Kamer, waarbij het NVC aanwezig zal zijn. U bent van harte uitgenodigd uw inzichten met ons te delen; contactpersoon is Helen Crowe (h.crowe@nvc.nl ) of contacteer het NVC-verenigingsbureau op telefoon +31-(0)182-512411.

NVC-seminar Verpakkingsrecycling in de levensmiddelensector (donderdag 13 april 2023, Zaal 3)

11.30    
De toekomst van de verpakkingsrecycling in de Nederlandse levensmiddelensector
Serra Anker (NVC)

11.55    
Hoe zorg ik ervoor dat mijn (recycle-)materiaal aan de wettelijke eisen voor gebruik in contact met   voedsel voldoet?
Gerard Haagh (TNO)

12.20    
Food PET trays out of post-consumer food PET trays
Rik Hennink (Koninklijke Hordijk Groep)