NVC steunt introductie van Portugese editie PUMA MANIFEST in Lissabon (Portugal)

NVC apóia a introdução da edição O MANIFESTO PUMA Portugês em Lisboa (Portugal)

Lissabon, 13 september 2022


 

PUMA in Portugal
Het PUMA-project is de collectieve inspanning van de wereldwijde zakelijke verpakkingsgemeenschap om een einde te maken aan verpakkingen als milieuprobleem. Verpakken doet de mensheid al sinds de oudheid, maar de 20e eeuw heeft een dramatische versnelling gebracht. De wereld verpakt nu ten minste 320.000 producten per seconde, wat resulteert in evenveel lege verpakkingen later in de tijd en op een andere locatie. Dit heeft geleid tot aanzienlijke milieuzorgen. Als verpakkingssector kunnen wij onze maatschappelijke 'licence to operate' alleen behouden als deze milieuzorgen goed worden aangepakt. Alle informatie over de PUMA is te vinden op www.nvc.nl/puma

Op 13 september 2022 wordt de Portugese editie van het PUMA MANIFEST gelanceerd in de Portugese hoofdstad Lissabon, tijdens de Sustainable Packaging Summit die daar wordt georganiseerd door Packaging Europe.

Het PUMA MANIFEST
Het PUMA MANIFEST geeft aan welke weg moet worden bewandeld om wereldwijd een einde te maken aan het milieuprobleem van verpakkingen. Het omvat het PUMA-model dat de essentiële aspecten van de verpakkingsactiviteit en de betrokken hulpbronnen beschrijft. Er wordt een conceptueel stappenplan gepresenteerd dat door elke individuele actor en de  wereldwijde verpakkingsgemeenschap op een zelforganiserende manier kan worden toegepast. Sinds de introductie van het Manifest (6 mei 2020, in het Engels) is het gepubliceerd in het Italiaans, Koreaans, Chinees, Japans, Nederlands en Frans.

PUMA-wereldconferentie op 3 mei 2023
Elk jaar is er één plenaire PUMA-bijeenkomst. De 7e  PUMA Plenary Meeting wordt de 1st PUMA World Conference . Deze zal plaatsvinden op 3 mei 2023 in Düsseldorf (Duitsland), de dag voor de verpakkingsbeurs interpack2023 aldaar (4-10 mei 2023).