NVC-leden ontmoeten elkaar op EmpackOnze deelname is afhankelijk van de ontwikkelingen rondom COVID-19 en het daarmee samenhangende NVC-beleid.

Empack 2020 (15 tot en met 17 september 2020) is dit jaar geheel en al terug naar de roots waar het ooit allemaal begon met de Nederlandse verpakkingsbeurzen: Koninklijke Jaarbeurs Utrecht. Voor de connaisseur: hier draaide decennialang de Macropak, die enkele jaren geleden door Empack-organisator Easyfairs uit België werd overgenomen.

Utrecht is een mooie oude beursstad, die centraal in Nederland ligt en zo een uitstekende gelegenheid biedt voor onze lidbedrijven in met name Nederland en Vlaanderen elkaar en de medewerkers van het NVC-verenigingsbureau te ontmoeten. Het gaat daarbij natuurlijk zowel om onze lid-bezoekers als lidexposanten.

Speciale focus leggen we dit jaar op Design for Intended Use (DIU) als middel om de milieuproblemen in de wereld van het verpakken aan te pakken. Design for Intended Use (DIU) is een proces van denken en het uiteindelijke resultaat van het verpakkingsontwerp dat ondubbelzinnig het beoogde gebruik van het verpakte product door de beoogde gebruiker laat zien en garandeert. Hoe kan DIU de verantwoorde inzameling van geleegde verpakkingen ondersteunen? Welke informatie helpt de consumentgebruiker bij het eenduidig wegdoen van zijn/haar verpakking na gebruik? We bespreken verpakkingsvoorbeelden op onze stand.

Design for Intended Use DIU op NVC-stand toont waar Informatie op de verpakking kan helpen bij een verantwoorde inzameling na gebruik.

Bent u ook op de Empack in Utrecht? Dan is het altijd leuk een afspraak met een van de NVC-medewerkers te maken. Neem contact op met het NVC-verenigingsbureau via info@nvc.nl of bel +31-(0)182-512411.

Toegang tot de beurs is gratis, klik hier om te registreren.