FachPack Duitsland geeft podium aan PUMA om einde te maken aan verpakking als wereldwijd milieuprobleem

Op dinsdag 25 september 2018 organiseert FachPack Duitsland een unieke lezing over het PUMA-project, dat ernaar streeft een einde te maken aan de verpakking als wereldwijd milieuprobleem.

Verpakken is de activiteit van het tijdelijk integreren van een externe functie en een product om het gebruik van het product mogelijk te maken. Verpakking is al sinds de oudheid in een gematigde vorm een menselijke activiteit, maar de 20e eeuw heeft een dramatische versnelling gebracht. De wereld 'doet het' minstens 100.000 keer per seconde - wat een enorm milieuprobleem veroorzaakt.

Het PUMA-project is erop gericht een einde te maken aan verpakkingen als een wereldwijd milieuprobleem. Het bouwt voort op de rijkdom aan ervaringen en de vele activiteiten die zijn ontwikkeld in de jaren 1996-2016 en het doel is de klus te klaren in één decennium, dus in de jaren 2017-2026.
De PUMA-lezing biedt een overzicht van de state-of-the-art, analyseert de kritische factoren voor toekomstig succes en geeft de behaalde resultaten sinds de succesvolle aftrap van het PUMA-project (29 maart 2017). De lezing begint om 12.10 uur in de PackBox Forumzaal 7, stand 7-354.