Finalist De Gouden Noot 2016 - Helix

Helix combineert een glazen fles, die binnen in de hals een glazen schroefdraad heeft, met een ergonomisch ontworpen kurksluiting. Hierdoor blijft de fles goed afgesloten. Met de hand draai je de kurk eenvoudig uit en in de fles. Tijdens het uitdraaien van de kurk hoor je de kenmerkende ‘plop’. Helix is bedoeld voor wijnen in het populaire premium segment met een hoge omzetsnelheid.

O-I, wereldleider in glasverpakkingen, en Amorim, wereldleider in kurken stopsels, werkten vier jaar aan deze uitvinding. Beide innovatieve bedrijven bouwen hiermee voort op de eeuwenlange ervaring die ze op de wijnmarkt hebben.

Deze innovatie combineert alle voordelen van glas en kurk: kwaliteit, duurzaamheid en een premium imago, met gebruiksvriendelijkheid en het gemak van een hersluitbare fles. De bestaande vullijnen van de wijnhuizen kunnen snel en eenvoudig worden aangepast voor het gebruik van deze oplossing.

Voor het openen van een wijnfles met een kurken afsluiter is niet langer een kurkentrekker nodig. Je draait de kurk met de hand zo uit de fles waarna je het kenmerkende ‘plop’-geluid hoort en je draait hem er, dankzij de glazen schroefdraad aan de binnenkant van de flessenhals, er ook zo weer in. De wijnflessen zijn op deze manier dus gemakkelijk te openen en hersluiten.

Ingezonden door: Owens-Illinois

Terug naar Finalisten De Gouden Noot 2016