Crowdfunding voor verpakkingsinnovatie (afgesloten)

Het gebruiken van alternatieve financieringsvormen om innovatie te stimuleren en ondernemingen (van alle afmetingen) te ondersteunen is wijdverbreid. In geheel Europa hebben inmiddels al honderden bedrijven in allerlei sectoren crowdfunding gebruikt om hun bedrijfsvoering te (co)financieren. In 2014 groeide het dagelijkse aantal van gestarte crowdfunding-projecten naar 442, waarmee meer dan €50.000 per dag werd opgehaald. Crowdfunding en andere alternatieve financieringsvormen scheppen ook geweldige kansen voor de activiteit van het verpakken, zowel voor het ophalen van geld voor innovatieve starters als voor het stuwen van financiële investeringen in innovatieve verpakkingsideeën.

Met het NVC project Crowdfunding for Packaging Innovation CFPIN willen we bovengenoemde stappen faciliteren door een Europese bedrijvengemeenschap voor alternatieve financiering op verpakkingsgebied te creëren en door platforms te ondersteunen die crowdfunding voor verpakkingsinnovatie aanmoedigen. Launching partner is Geldvoorelkaar.nl, het grootste crowdfunding-platform in Nederland en goed voor meer dan €62 miljoen aan investeringen.

Het CFPIN project begon juni 2015 en eindigt mei 2017. In deze periode streven we er naar de versnelling van verpakkingsinnovaties via alternatieve financieringsvormen te ondersteunen en een cumulatieve financiering van €30 miljoen te bereiken.

De tweede CFPIN projectactiviteit vond plaats in Eindhoven in de Evoluon tijdens de Algemene Ledenvergadering op 24 november 2016.

Het project werd afgesloten op 1 juni 2017, na afloop van de interpack2017 (4-10 mei 2017).

Neem contact op met Michael Nieuwesteeg voor meer informatie over het NVC project Crowdfunding for Packaging Innovation.

Klik hier voor meer informatie over Geldvoorelkaar.nl.