Ben jij onze nieuwe Manager NVC Kennisontwikkeling en projecten?

NVC (opgericht in 1953) is de vereniging van de bedrijven die het belang erkennen van verpakken als activiteit binnen de gehele supply chain van verpakte producten. Anno 2019 betreft dit zo’n vijfhonderd toonaangevende ondernemingen in retail, consumentenproducten (food en non-food), verpakkingsproductie, design, recycling, verpakkingstesten en verpakking-automatisering.
Het NVC lidmaatschap, de gezamenlijke innovatieprojecten, de informatiediensten en de opleidingen stimuleren het continu verbeteren van het verpakken.

De vereniging is in Nederland en daarbuiten actief, zet mede de trend in wereldwijde verpakkingsthema’s en loopt voorop met het delen van relevante zakelijke verpakkingsinformatie en het aanbieden van geavanceerde, toonaangevende verpakkingsopleidingen voor het wereldwijde bedrijfsleven (met name de NVC-lidbedrijven).

Alle activiteiten worden geïnitieerd, gecoördineerd en uitgevoerd door een compact team op het NVC-verenigingsbureau, vlakbij Centraal Station Gouda. Deze locatie is uitstekend bereikbaar vanuit steden als Londen, Parijs, Frankfurt, Brussel en Amsterdam. Kenmerken van het NVC-team zijn openheid, innovatie, samenwerking, initiatiefrijk, humor, integriteit en maatschappelijke betrokkenheid.

De huidige manager heeft sinds 2007 met veel voldoening bij ons gewerkt en zet nu een verdere stap in zijn loopbaan buiten de vereniging. Daarom is er nu plaats voor een opvolger, die op zijn/haar eigen wijze invulling geeft aan de functie de komende jaren.

Plaats in de organisatie, capaciteit, werkwijze

De manager Kennisontwikkeling en projecten (KOP) en maakt deel uit van het NVC Management Team (MT). De functie betreft een capaciteit van 1.0 fte (1 fte = 40 uur/week exclusief 0,5 uur pauze per 8 gewerkte uren per dag). Geven veranderingen in de persoonlijke sfeer daartoe aanleiding, dan is (tijdelijke) uitvoering van (een deel van) de functie in 0,8 fte mogelijk, eventueel in combinatie met 1 dag werken vanuit de woonlocatie van de manager. Standplaats is het NVC-verenigingsbureau, Stationsplein 9k te Gouda. In het licht van de beoogde samenstelling van het management team (2 mannen + 2 vrouwen) bestaat een lichte voorkeur voor een vrouwelijke kandidaat.

Hoofdtaken

  1. Initieert, realiseert en onderhoudt NVC-projecten op het gebied van de kennisontwikkeling en innovatie, waaronder verpakkingsinnovatiewedstrijd De Gouden Noot (deze vindt eenmaal per twee jaar plaats met als 1e editie die van het jaar 1958)
  2. Ondersteunt (lid-)bedrijven bij het vinden van antwoorden op hun verpakkingsvragen, op basis van eigen kennis-inzichten, maar met name ook door inzet van de vereniging als netwerkorganisatie (webco’s, participatie in congressen, beurzen en andere kennisevents, bijeenkomsten van-voor-met lid-bedrijven, online inloopsessies, NVC Live Online Café)
  3. Ondersteunt het in kaart brengen van bedrijven met interesse in het volgen van opleidingen, trainingen, cursussen en workshops, met name in synergie met de innovatieprojecten en kennisontwikkeling

Functie-eisen

Opleidingsindicatie:
Universitaire opleiding met minimaal Bachelor-diploma in technisch-wetenschappelijke richting.

Ervaring:
Aantoonbare ervaring en affiniteit met kennisoverdracht in een professionele omgeving met technisch-maatschappelijke karakteristiek (mensen, materialen, methodes, uitdagingen), is een pre.

Taalbeheersing:                 
In ieder geval adequaat Nederlands en Engels.

Slotopmerkingen

Het NVC Nederlands Verpakkingscentrum stimuleert de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers. Dit wordt onderbouwd met een jaarlijks functioneringsgesprek en een eindejaars (beoordelings)gesprek. Daarin worden ook de wensen en mogelijkheden ten aanzien van de persoonlijke en professionele ontwikkeling systematisch besproken en ingevuld. Zo blijft een stimulerende, inspirerende werkomgeving gehandhaafd en wordt tegelijkertijd gezorgd voor de duurzame inzetbaarheid van de NVC-medewerkers in een eventuele vervolgbaan buiten de vereniging.   

Contact

NVC NEDERLANDS VERPAKKINGSCENTRUM
Stationsplein 9k
2801 AK  GOUDA

W. www.nvc.nl
E. info@nvc.nl
T. +31-(0)182-512-411

Contacteer Marian den Hertog (P&O) via m.denhertog@nvc.nl voor meer informatie of om uw interesse kenbaar te maken.