NVC werpt blik in de toekomst op 63e ALV

01 december 2016

Op 24 november 2016 vond de 63e NVC Algemene Ledenvergadering plaats in het Evoluon Eindhoven. Tijdens deze drukbezochte bijeenkomst kwamen toekomsttrends uitgebreid aan bod in de keynote-lezing door John Nicholson van NVC-lid HAVI. Zijn presentatie werd gevolgd door een levendig debat met een panel van lid-experts en het publiek.

De 64e ALV zal plaatsvinden 30 november 2017 in het Planetarium Amsterdam. Direct na het formele deel werpen we een blik in de toekomst van de Virtual Reality (VR) techniek en de toepassing daarvan in interactieve verpakkingen.

Na afloop van de Algemene Ledenvergadering stond de feestelijke Prijsuitreiking van de 28e editie van’s werelds meest competitieve verpakkingsinnovatiewedstrijd De Gouden Noot op het programma. Deze wedstrijd kan maar door één inzender gewonnen worden en wel na een strikte, tweetraps jurering. De Gouden Noot dankt zijn naam aan de unieke trofee met daarin de massief gouden walnoot, het wereldwijd bekende teken van een holistisch innovatieve verpakking. De Gouden Noot 2016 is gewonnen door FLEX/design met de FLEXA Creations Color Testers, een nieuwe consumentenverpakking gebaseerd op zowel creatief als functioneel design die een werkelijke consumentenbehoefte vervult om kleuren uit te proberen die thuis gebruikt gaan worden. De winnaar en de andere negen finalisten zijn te bekijken op www.degoudennoot.com en zijn ook te zien op de NVC-stand op de interpack in Duitsland (Ingang Noord ENB/03 van 4-10 mei 2017). De kick-off van verpakkingsinnovatiewedstrijd De Gouden Noot 2018 vindt plaats op 1 september 2017.

Tijdens het tweede deel van het avondprogramma waren Fintech in het algemeen en crowdfunding in het bijzonder de onderwerpen van ’s werelds eerste live crowdfunding event in verpakkingsinnovatie. Hierin kwamen twee innovatieve start-ups naar voren (Pack-e en YESNOMAYBE) die ieder bij het publiek een ‘pitch’ deden om financiering te verkrijgen voor €125k aan benodigde investeringen.

Terwijl het event zich ontrolde, organiseerden de bedrijvigheid zich rondom de twee innovatieve verpakkingsideeën en bijbehorende investeringen op een wijze zoals nog nooit tevoren.

Meer informatie
Hoge-resolutie foto’s ALV en avondprogramma op aanvraag via info@nvc.nl.
Meer informatie over verpakkingsinnovatiewedstrijd De Gouden Noot: Ger Standhardt.
Meer informatie over de 64e Algemene Ledenvergadering (30 november 2017 in Planetarium Amsterdam): Helen Crowe.
Meer informatie over het NVC Project Crowdfunding voor verpakkingsinnovatie: Michael Nieuwesteeg.