NVC neemt voortouw bij innoveren in verpakken voor het webwinkelen

15 januari 2015

Met de introductie van de Nederlandse vertaling van een wereldwijde Position Paper, de NVC Cursus Verpakken voor Webretail en de resultaten en plannen binnen een speciaal webwinkel innovatieproject, neemt het NVC Nederlands Verpakkingscentrum in 2015 het voortouw bij het stimuleren van verpakkingsinnovaties in de webwinkel-sector.

De introductie van de Position Paper zal plaatsvinden op woensdag 21 januari om 13.30 uur tijdens de WebWinkel Vakdagen in de Jaarbeurs Utrecht. Daarna worden recente verpakkingsinnovaties getoond en vindt een debat plaats waarin de ideeën over de toekomst van het webwinkelen en verpakken worden gedeeld.

Terwijl de conventionele retail krimpt, groeit het webwinkelen met ondersteuning van het internet en mobiele communicatiemiddelen hard. Verpakken is een cruciale succesfactor voor de verdere bestendige groei van het webwinkelen.
Op dit moment worden wereldwijd iedere seconde zo’n vijfduizend producten (5% van het totaal) door de industrie en de webwinkeliers verpakt en door de consument weer uitgepakt. Verpakken voor e-commerce wordt Web Retail Packaging (WRP) genoemd.

Het NVC Nederlands Verpakkingscentrum werkt aan het verpakken voor de webwinkel-sector vanuit zijn internationale NVC werkgroep waarin de belangrijkste spelers op het gebied van WRP samenwerken. De vereniging telt meer dan 550 lidbedrijven uit de gehele keten (retailers, fabrikanten van verpakte producten, leveranciers van verpakkingen, designbureaus, machinebouwers, etc.) en werkt ook veel samen met relevante derde partijen. Zo was het NVC co-financier van het Shopping2020 project dat door thuiswinkelbranche Thuiswinkel.org in 2013-2014 werd georganiseerd.

NVC op de WebWinkel Vakdagen 2015
Webwinkel Vakdagen 2015 vindt plaats op 21 en 22 januari 2015 in Jaarbeurs Utrecht. Klik hier om de beurs te bezoeken. NVC is gedurende de beurs te vinden op stand L19. U kunt hier o.a. terecht voor meer informatie over de NVC Position Paper Verpakken als succesfactor voor de bestendige groei van het webwinkelen, het NVC innovatieproject Web Retail Packaging, de NVC Cursus Verpakken voor Webretail en het online NVC Webinar The future of Web Retail Packaging.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met info@nvc.nl of bel +31(0)182-512411.