Goud in verpakkingsinnovatie voor FLEXA Creations Color Testers

25 november 2016

Verpakkingsinnovatiewedstrijd De Gouden Noot 2016 is gewonnen door FLEX/design met de FLEXA Creations Color Testers, een nieuwe consumentenverpakking gebaseerd op zowel creatief als functioneel design die een werkelijke consumentenbehoefte vervult om kleuren uit te proberen die thuis gebruikt gaan worden. De winnaar werd bekendgemaakt in een uitverkochte Prijsuitreiking in het Evoluon te Eindhoven op donderdag 24 november 2016. De Prijsuitreiking werd gepresenteerd door Francesca Vanthielen.

(Foto: Jan Wilms)

De Gouden Noot is ’s werelds meest competitieve verpakkingsinnovatiewedstrijd. Met De Gouden Noot stimuleert het NVC Nederlands Verpakkingscentrum innovaties op het gebied van verpakte producten en verpakkingen. De Gouden Noot dankt zijn naam aan de unieke trofee met daarin de massief gouden walnoot, het wereldwijd bekende teken van een duurzame, effectieve en innovatieve verpakking.

De Zilveren Noot ging naar de Ecobulk HX IBC van Schütz Benelux, een gesloten verpakkingssysteem met geïntegreerd roerwerk waarmee herhaaldelijk roeren mogelijk is zonder de verpakking te hoeven openen. Tezamen met het administratieloze ophaalsysteem garandeert de HX optimale zuiverheid en veiligheid van het vulgoed doordat de risico's van contaminatie in de supply chain zijn geëlimineerd.

De Bronzen Noot was voor GreeNest, ingezonden door Huhtamaki Molded Fiber Netherlands. De GreeNest is een vernieuwende verpakking die gemaakt is van 50% natuurgrasvezel en van 50% gerecycled papiervezel. Een product dat een nieuwe dimensie geeft aan de gewenste biobased verpakking door de consumenten, supermarktketens en de overheden.

De kick-off van deze 28e editie van De Gouden Noot vond plaats op 1 oktober 2015 in de Koninklijke Industrieele Groote Club te Amsterdam. Op 8 en 9 juni 2016 vond de eerste jureringsronde plaats, waarbij alle ingezonden verpakkingen fysiek aanwezig waren voor de jurydiscussie. Aan het eind van deze twee dagen maakte de 20-koppige jury haar keuze voor de tien Finalisten. Deze werden vervolgens op internet gepubliceerd via www.degoudennoot.com. In de tweede ronde, op 2 november 2016, verdedigde ieder van deze tien Finalisten zijn inzending ten overstaan van de voltallige jury.

Juryvoorzitter prof. Dr. Onno Omta over de winnaar: “Zien is geloven; Met de nieuwe FLEXA Creations kleurtesters kunnen consumenten heel gemakkelijk thuis hun favoriete verfkleuren op de muur uitproberen. Het unieke mini verfrolletje zorgt ervoor dat het aanbrengen gemakkelijk is, zonder geklieder en geeft een representatief resultaat. Met het unieke en kleurrijke ontwerp onderscheidt het rolletje zich duidelijk van de andere beschikbare kleurtesters op de markt. 30% van de consumenten vindt het heel lastig om een muurverfkleur te kiezen. Dit product zorgt ervoor dat zij eenvoudig precies de juiste kleurkeuze kunnen maken.”

De winnaars van Goud, Zilver en Brons alsmede de overige zeven Finalisten zijn te zien op de NVC-stand op de interpack2017 in Düsseldorf, Duitsland (Noordingang ENB/03) en op de NVC-website.

De kick-off van de 29e editie van De Gouden Noot zal plaatsvinden op 1 september 2017. Contacteer Ger Standhardt, NVC manager Kennisontwikkeling en Innovatieprojecten, voor informatie en het inschrijfformulier.

Meer informatie
Hoge-resolutie foto’s op aanvraag via info@nvc.nl.
Meer informatie over de wedstrijd: Ger Standhardt.