NVC Cursus Verwerken van Flexibele Kunststof Verpakkingen (Klassikaal en bedrijfsbezoek)

De cursus

Na afloop van deze cursus heeft u meer inzicht in het verwerken van flexibele kunststoffen op de verpakkingslijn. U bent in staat de machines, materialen en verpakkingsvormen te herkennen, analyses uit te voeren en materiaal eigenschappen en verwerkingstechnieken te herleiden. Ook het analyseren van productieproblemen en verbeteringsmogelijkheden komt aan bod.

Met de opgedane kennis en inzichten kiest u de juiste verwerkingsmethode en realiseert daarmee een optimale verpakkingslijn.

Deze cursus is klassikaal en wordt gehouden in het NVC Auditorium te Gouda en op locatie. De lestaal is Nederlands. Bij voldoende belangstelling kan deze cursus ook in het Engels worden georganiseerd. Neem hiervoor contact op met Oscar Faber.

Erkenning
De cursus is, evenals de andere open opleidingen, cursussen en workshops van het NVC, CEDEO-gecertificeerd.

Meer informatie?
Heeft u vragen over de cursus en/of wilt u meer informatie, neem dan contact met mij op. We kunnen dan ook de referenties doornemen. Ik ben bereikbaar via c.koolen@nvc.nl of +31-(0)182-512411.


Charissa Koolen

 

Voor wie

De cursus is bestemd voor lijntechnologen, teamleiders, materiaaltechnologen, verpakkingskundigen, verpakkingsontwikkelaars en kwaliteitsmedewerkers die verantwoordelijk zijn voor de inzet van flexibele kunststof verpakkingsmaterialen in het productieproces.

Programma

Dag 1:

  • Inleiding flexibele kunststof verpakkingen: functionaliteiten en kwetsbaarheden, materiaal eigenschappen
  • Soorten verpakkingsmachines: o.a. verticaal-vorm-vul-sluit, horizontaal vorm-vul-sluit, lidding, dieptrek, flowpack
  • Verwerkingstechnieken: o.a. vormen, vullen, sluiten, folietransport, sealen, sleeven, coderen

Dag 2:

  • Eigenschappen verpakkingsmaterialen in relatie tot verwerkingstechnieken
  • Veel voorkomende problemen bij het verwerken van flexibele kunststof verpakkingen
  • Bedrijfsbezoek: verwerken van flexibele kunststof verpakkingen

Praktijkcases en bedrijfsbezoek
Tijdens de cursus brengt u de theorie direct in de praktijk. U oefent de lesstof samen met uw medecursisten in een aantal cases. Ook bezoekt u een verwerker van flexibele kunststof verpakkingen en bestudeert u de toegepaste machinetechnieken.

Docent

Johan Schuur van Scanflex heeft ruim twintig jaar praktijkervaring binnen de verpakkingsbranche en is specialist in het produceren en toepassen van flexibele verpakkingen. Zijn expertise ligt in het geheel op het gebied van productontwikkeling van flexibele verpakkingen, waaronder ook specialisaties zoals lamineren en coating concepten.

Certificaat

Na afloop van de cursus en bij voldoende participatie ontvangt u het NVC-certificaat ‘NVC Cursus Verwerking van Flexibele Kunststoffen’

Datum en tijd

De eerstvolgende cursus start op 01 januari 1970.

De cursus duurt twee dagen van uur tot uur en vindt plaats in Gouda en op locatie.

Kosten

NVC-leden betalen €875,00. Niet-leden betalen €1020,00. Meer weten over het NVC-lidmaatschap? Klik hier.

De bedragen zijn inclusief koffie/thee, lunch en syllabus, exclusief btw en reis- en verblijfkosten.

Reviews

"Deze cursus bood mij de gelegenheid om wat dieper op verschillende flexibele kunststoffen in te gaan en de eventuele problemen die daarbij komen kijken te bespreken.
Heb het als leerzaam en interessant ervaren. Kon sommige aspecten direct in de praktijk toepassen."

Packaging Specialist

Meer informatie?

Heeft u vragen over de cursus en/of wilt u meer informatie, neem dan contact met mij op. We kunnen dan ook de referenties doornemen. Ik ben bereikbaar via c.koolen@nvc.nl of +31-(0)182-512411.


Charissa Koolen