NVC Cursus Inkopen van Verpakkingen (Klassikaal)

De cursus

Na afloop van deze cursus heeft u de benodigde verpakkingskennis om bij het inkopen van verpakkingen de juiste inkoopstrategie te bepalen. Een succesvolle inkoopstrategie vraagt namelijk gedegen inzicht in de verpakkingsfunctie en verpakkingsmogelijkheden voor de onderneming(en) door de hele supply chain heen. Deze cursus biedt u de juiste kennis en inzichten.

Deze cursus is klassikaal en wordt gehouden in het NVC Auditorium te Gouda. De lestaal is Nederlands. Bij voldoende belangstelling kan deze cursus ook in het Engels worden georganiseerd. Neem hiervoor contact op met Oscar Faber.

Meer informatie?
Heeft u vragen over de cursus en/of wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op. We kunnen dan ook de referenties doornemen. We zijn bereikbaar via opleidingen@nvc.nl of +31-(0)182-512411.

 

Voor wie

De cursus is bestemd voor inkoopdirecteuren, inkoopmanagers en inkopers werkzaam in het verpakkende bedrijfsleven of retail, die de prestaties van hun organisatie willen verbeteren door het effectiever inkopen van verpakkingen.

Programma

Dag 1:

  • Introductie inkoopproces
  • De rol van de afdeling inkoop
  • Kostprijzen en kengetallen 

 Dag 2:

  • Eigenschappen van verpakkingsmaterialen
  • Productiemethoden
  • kostenbepalende factoren
  • prijs-kwaliteitsverhouding
  • technische en functionele specificaties 

 Dag 3:

  • Borgen van het inkoopproces

Docenten

Onze docenten zijn werkzaam in de specifieke werkvelden van de cursus. Op deze manier worden de nieuwste ontwikkelingen verwerkt in de opleiding.

Bas Beckers, Inkoop en Supply Chain expert:
Bas heeft meer dan 21 jaar ervaring in het verpakkende bedrijfsleven, eerst in verschillende sales en inkoopfuncties en daarna ruim 14 jaar als consultant, trainer/coach en interim professional op het gebied van inkoop en supply chain management.

Roland ten Klooster, Verpakkingsontwikkelaar/eigenaar Plato Product Consultants:
Roland heeft meer dan 20  jaar ervaring op het gebied van packaging design, management van packaging design projecten, optimalisatie van verpakkingsprocessen, ontwikkeling en engineering van consumenten- en B2B-verpakkingen (kunststof, glas, karton, papier, labels etc.). Activiteiten zoals functioneel specificeren, design en engineering, productie, inkoop, optimalisatie, maken deel uit van zijn dagelijkse werkzaamheden.

Certificaat

Na afloop van de cursus en bij voldoende participatie ontvangt u het NVC-certificaat 'NVC Cursus Inkopen van Verpakkingen’.

 

Data en tijden

De eerstvolgende opleiding start op 01 januari 1970.

De cursus vindt plaats gedurende 3 weken; 1 lesdag per week van  tot .

Kosten

NVC-leden betalen €0,00. Niet-leden betalen €0,00. Meer weten over het NVC-lidmaatschap? Klik hier.

De bedragen zijn inclusief koffie/thee, lunch en syllabus, exclusief btw en reis- en verblijfkosten.

Meer informatie?

Heeft u vragen over de cursus en/of wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op. We kunnen dan ook de referenties doornemen. We zijn bereikbaar via opleidingen@nvc.nl of +31-(0)182-512411.

 

Reviews

"Verhelderende cursus , die een goed inzicht geeft in de basis technieken gebruikt in de verpakkingswereld. De inhoud is op een duidelijke goede onderbouwde manier gebracht aan de hand van echt gebruikte voorbeelden in de industrie."
SRP Manager