NVC Cursus Food Packaging (Klassikaal en bedrijfsbezoek)

De cursus

Na afloop van deze cursus heeft u inzicht in de factoren die van belang zijn voor het verpakken van voedingsmiddelen. De docenten behandelen o.a. de functionaliteiten van verpakkingen, verpakkingsmaterialen, wet- en regelgeving en de interactie tussen het product en de verpakking.

Met deze kennis en inzichten kunt u de juiste verpakking voor uw voedingsmiddel kiezen.

Deze cursus is klassikaal en wordt gehouden in het NVC Auditorium te Gouda en op locatie. De lestaal is Nederlands. Bij voldoende belangstelling kan deze cursus ook in het Engels worden georganiseerd. Neem hiervoor contact op met Oscar Faber.

Liever online?
Wilt u de cursus liever online volgen, vanaf iedere locatie die voorzien is van een goede internetverbinding, in combinatie met een LIVE docent, klik dan hier voor meer informatie over de Engelstalige online NVC E-Course Food Packaging.

Meer informatie?
Heeft u vragen over de cursus en/of wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op. We kunnen dan ook de referenties doornemen. We zijn bereikbaar via opleidingen@nvc.nl of +31-(0)182-512411.

 

Voor wie

Deze driedaagse cursus is de keuze voor medewerkers met kennis en ervaring in de voedingsmiddelenindustrie, die in hun functie deelverantwoordelijkheid (gaan) dragen voor de productie en ontwikkeling van voedingsmiddelen in relatie tot de toegepaste verpakking(en).

Eerder namen product- en verpakkingsontwikkelaars, kwaliteitsfunctionarissen, productmanagers en accountmanagers uit de voedingsmiddelenindustrie deel aan deze cursus.

Programma

Dag 1:

 • Functionaliteiten van verpakkingen
 • Kwetsbaarheden van producten
 • Verpakkingsmaterialen food (papier en karton, glas, metaal en kunststof)
 • Essentiële eisen

 Dag 2:

 • Wet- en regelgeving: warenwet en etikettering
 • Claims
 • Certificeringen; ISO, HACCP, BRC
 • Wetgeving voedselcontactmaterialen
 • Migratie

 Dag 3:

 • Product-verpakkingscombinatie
 • Bedrijfsbezoek voedingsmiddelenfabrikant

 

Docenten

Onze docenten zijn werkzaam in de specifieke werkvelden van de cursus. Op deze manier worden de nieuwste ontwikkelingen verwerkt in de opleiding.

Certificaat

Na afloop van de cursus en bij voldoende participatie ontvangt u het NVC-certificaat 'NVC Cursus Food Packaging’.

Data en tijden

De eerstvolgende opleiding start op [startdatum].

De cursus vindt plaats gedurende 3 weken; 1 lesdag per week van [begin] tot [eind].

Kosten

NVC-leden betalen €[ledenprijs]. Niet-leden betalen €[prijs]. Meer weten over het NVC-lidmaatschap? Klik hier.

De bedragen zijn inclusief koffie/thee, lunch en syllabus, exclusief btw en reis- en verblijfkosten.

Reviews

"Voor mij is het, als nieuwkomer in de Food packaging industrie, erg zinvol geweest om de NVC Cursus Food Packaging te volgen.Deze 3-daagse cursus heeft mij in korte tijd beter bekend gemaakt met deze wereld en heel belangrijk waar je op moet letten. De docenten weten waar ze over praten en zijn up-to-date m.b.t. materiaal keuzes, technieken en processen. Al met al voor mij een goede start/opstap in een, voor mij, nieuwe industrie."
Accountmanager

Meer informatie?

Heeft u vragen over de cursus en/of wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op. We kunnen dan ook de referenties doornemen. We zijn bereikbaar via opleidingen@nvc.nl of +31-(0)182-512411.