Industrial Design Centre

Adres Hoge Bothofstraat 39W
Postcode / Plaats 7511 ZA ENSCHEDE
Land Nederland
Telefoon +31-(0)6-20002345
E-mail info@idcentre.nl
Website www.idcenter.nl

Het Industrial Design Centre (IDC) is een initiatief van de Universiteit Twente en de Saxion Hogeschool te Enschede met ondersteuning van een aantal regionale Design Bureaus. In het IDC participeren inmiddels een groot aantal bedrijven en professionele designers.

De missie van het IDC omvat het bundelen, versterken en toepassen van kennis en creativiteit op het gebied van Product Innovatie en Industrieel Ontwerp, en wil dit toegankelijk maken voor participerende Bedrijven,  Onderwijs Instituten en professionele Designers als positieve impuls voor de regionale economische structuur.

Het Industrial Design Centre (IDC) biedt u op een creatieve en laagdrempelige manier ondersteuning bij productinnovaties. Door kennis en faciliteiten vanuit het IDC netwerk actief beschikbaar te stellen, kan creativiteit op het gebied van industrieel ontwerpen en productontwikkeling worden gebundeld en versterkt. Met professionele ontwerpers, gespecialiseerde bedrijven en kennisinstellingen creëert het IDC een toegevoegde waarde op het gebied van industrial design.

Bij het IDC staat de vraagstelling bij het vinden van een passende oplossing. Daarbij zal aandacht worden besteed aan o.a de gebruiksaspecten, materiaalkeuze, design, productiemethoden en duurzaamheid. Het IDC bevordert samenwerking tussen partijen en zet zich in voor succesvolle innovaties bij bedrijven die deel uit maken van het IDC netwerk. Voor meer informatie kijk op www.idcentre.nl of neem contact op met tonny.grimberg@idcentre.nl