Projectbijeenkomst PUMA: het einde van de verpakking als milieuprobleem

Verpakken wordt al sinds mensenheugenis in bescheiden mate gedaan, maar de 20e eeuw heeft een dramatische versnelling te zien gegeven. De wereld ‘doet het’ minstens 100.000 keer per seconde – en creëert daarmee een groot milieuprobleem. Zal dat altijd zo blijven? Dat denken wij niet en daarom zijn we in 2017 een ambitieus NVC-project gestart om een einde te maken aan de verpakking als milieuprobleem. De naam van het NVC-project is PUMA: Packaging Upcyclable Materials Accelerator.

Op basis van de succesvolle PUMA-kick-off zijn drie werkgroepen gevormd. PUMA-L adresseert het wetgevende en regelgevingskader, PUMA-O behandelt de organisatorische aspecten en PUMA-T richt zich op de bestaande en toekomstige technologieën. Per groep bespreken we wat kan bijdragen aan de PUMA-doelstelling: wat bestaat er al, wat zien we ontstaan en wat er zou moeten zijn?

De derde plenaire projectbijeenkomst vindt plaats op 27 maart 2019. Tijdens deze bijeenkomst bespreken we de tot nu toe genomen acties en werken we gezamenlijk het concept voor de Roadmap uit. De Roadmap beschrijft de acties die van belang zijn voor het bereiken van onze midden- en langetermijndoelen. We starten de middag om 14:00 uur en sluiten af met een informeel netwerkdiner dat tot 20:30 uur duurt. Voor deelname aan het diner vragen we een bijdrage van €65.

Locatie: Drijvend Paviljoen, Rotterdam