Topa Institute

Adres Torenlaan 10
Postcode / Plaats 2215 RW VOORHOUT
Land Nederland
Telefoon +31-(0)252-245350
Fax +31-(0)252-245384
E-mail info@topainstitute.com
Website www.topainstitute.com

Topa Institute is een testlaboratorium met een moderne aanpak voor het simuleren van distributiebelastingen. De diverse testen laten de eventuele productfragiliteit zien of leggen de zwakke punten van de verpakking bloot.

De interpretatie van de testresultaten in combinatie met de actuele kennis van de specialisten en verpakkingsontwikkelaars van Topa Institute, sluiten schade aan uw product tijdens transport en opslag uit. Onze specialisten beperken zich niet alleen tot de verpakking. Met regelmaat komt het voor dat een kleine aanpassing aan het product zelf de meest doeltreffende, snelste en goedkoopste oplossing blijkt.


TOPA INSTITUTE - KORTE HISTORIE

In 1983 werd in Voorhout het Topa Producttechnologisch Centrum opgericht, een gespecialiseerd bedrijfsonderdeel van de Topa Groep met als doel: het ontwikkelen van verpakkingen en het testen op hun gedrag in de logistieke keten. Nog steeds gebeurt dit onderzoek onder laboratoriumcondities met geavanceerde transportsimulators.


Het centrum werd later omgedoopt naar Topa Institute. Topa Institute heeft inmiddels naam verworven en telt onder haar relaties de belangrijkste industriële ondernemingen van ons land. Ook binnen de Europese Unie en de Verenigde Staten heeft het Topa Institute vooraanstaande klanten.


TOPA GROEP

Topa Institute is onderdeel van de Topa Groep. De naam Topa is voortgekomen uit TOuw en PApier.

De Topa Groep bestaat uit de volgende business units:

Topa Verpakking
Topa Institute
Topa Thermal Packaging
Dopak
Thermopack