NVC Webinar Wegwijs in de Europese Verpakkingswetgeving (Online) (in het Engels)

Webinar

Ieder bedrijf dat producten verpakt of verpakkingen produceert heeft te maken met verpakkingswetgeving. In Europa is de meeste verpakkingswetgeving gebaseerd op Europese Richtlijnen en Verordeningen. Hoe vindt u uw weg in dit woud van regelgeving? In dit webinar van één uur maakt Ger Standhardt, manager Kennisontwikkeling en Projecten bij het NVC, u wegwijs in de Europese Verpakkingswetgeving. Door deel te nemen aan dit webinar leert u de verschillen tussen de verschillende typen Europese wetgeving begrijpen. Na afloop bent u in staat alle relevante wetgeving zelf te vinden. Verdere verdieping is mogelijk via de NVC E-Workshop Food Contact Materials Legislation, NVC E-Workshop Duurzaam Innoveren in Verpakken, of NVC E-Course Pharmaceutical Packaging.

Programma

● Inleiding

● Overzicht van Europese Verpakkingswetgeving

● Verschillende typen wetgeving

● Gebruik van de  EUR-Lex database

● Uitleg aan de hand van voorbeelden uit de praktijk

● Verdere verdieping is mogelijk via de NVC E-Workshop Food Contact Materials Legislation, NVC E-Workshop Duurzaam Innoveren in Verpakken of NVC E-Course Pharmaceutical Packaging.

Docent

Ger Standhardt is manager Kennisontwikkeling en Projecten bij het NVC Nederlands Verpakkingscentrum. Hij is verantwoordelijk voor de inhoud van de NVC Cursussen en Opleidingen en voor het opzetten en draaien van nieuwe projecten.
Daarnaast beantwoordt hij de vragen van leden over wetgeving met betrekking tot voedselcontactmaterialen, gevaarlijke stoffen en etiketteerwetgeving. Mede dankzij de vele vragen over die onderwerpen kent hij uitstekend de weg in de Europese wetgevingsstructuur en de EUR-Lex database. Kennis en ervaring die hij in dit webinar graag met u deelt.

Datum en tijd

Het eerstvolgende webinar vindt plaats op [startdatum]

Kosten

NVC-leden kunnen gratis deelnemen, niet-leden betalen € [prijs]. Klik hier voor meer informatie over het NVC-lidmaatschap.