NVC Workshop Testmanagement Voedselcontactmaterialen (Klassikaal)

De workshop

Na afloop van deze workshop heeft u inzicht in de testmethoden van de meest voorkomende voedselcontactmaterialen en de testresultaten. Verder heeft u inzicht in de eisen die gesteld worden aan ‘declarations of compliance’ en kunt u leveranciersdocumenten beoordelen en interpreteren.

Deze workshop is klassikaal en wordt gehouden in het NVC Auditorium te Gouda. De lestaal is Nederlands. Bij voldoende belangstelling kan deze workshop ook in het Engels worden georganiseerd. Neem hiervoor contact op met Oscar Faber.

Erkenning
De workshop is, evenals de andere open opleidingen, cursussen en workshops van het NVC, CEDEO-gecertificeerd.

Meer informatie?
Heeft u vragen over de workshop en/of wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op. We kunnen dan ook de referenties doornemen. We zijn bereikbaar via opleidingen@nvc.nl of +31-(0)182-512411.

 

Voor wie

De workshop is bestemd voor medewerkers in de levensmiddelenindustrie en toeleveranciers van verpakkingen die verantwoordelijkheid dragen voor (het interpreteren van) de juiste documentatie (in-line testgegevens, onderzoeksresultaten) en de inzet van de juiste testmethodes om te kunnen voldoen aan de wetgeving voedselcontactmaterialen.

Eerder namen kwaliteitsmedewerkers, product- en verpakkingsontwikkelaars en milieucoördinatoren deel aan deze workshop.

Programma

  • Overzicht wetgeving voedselcontactmaterialen
  • Testmethoden voor voedselcontactmaterialen
  • Verantwoordelijkheden binnen de keten
  • Eisen die gesteld worden aan ‘declaration of compliance’ (verklaring van overeenstemming)
  • Leveranciersdocumenten beoordelen en interpreteren
  • Stellen van de juiste vraag aan uw leverancier
  • Consequenties voor en implementatie in uw organisatie

Praktijkcases
Tijdens de workshop brengt u de theorie direct in de praktijk. U oefent de lesstof samen met uw medecursisten in een aantal cases. Hierbij wordt met name gewerkt aan het opstellen en interpreteren van een ‘declaration of compliance’ en het beoordelen van andere documentatie die leveranciers aanleveren.

Docent

Sonja Grosemans, MSc is sinds 2006 werkzaam als Expert Regulatory Services bij Intertek. Intertek Group plc. is een wereldwijde leverancier van test-, inspectie- en certificeringsdiensten aan velen branches wereldwijd, daarnaast leveren zij gerelateerd advies. Tijdens deze periode heeft zij expertise opgebouwd op het gebied van EU en FDA wetgeving van voedselcontactmaterialen. In haar vorige baan is zij 20 jaar werkzaam geweest bij DSM als Analytical Expert, Project Manager en Accountmanager.

 

Certificaat

Na afloop van de workshop en bij voldoende participatie ontvangt u het NVC-certificaat ‘NVC Workshop Testmanagement Voedselcontactmaterialen’.

Datum en tijd

De eerstvolgende workshop vindt plaats op [startdatum].

De workshop duurt één dag van [begin] uur tot [eind] uur en vindt plaats in [locatie].

 

Kosten

NVC-leden betalen €[ledenprijs]. Niet-leden betalen €[prijs]. Meer weten over het NVC-lidmaatschap? Klik hier.

De bedragen zijn inclusief koffie/thee, lunch en syllabus, exclusief btw en reis- en verblijfkosten.

Review

"De workshop testmanagement voedselcontactmaterialen was voor mij een verheldering in de complexe materie van wetgeving.
Deze workshop geeft je op een pragmatische wijze inzicht in de diverse wetgevingen, zodat het beter te begrijpen is, waardoor je het beter toe kunt passen in de praktijk.
"
Verpakkingstechnoloog

"Leerzame cursus die diep ingaat op de theorie. Gelukkig wordt de stof in de middag geïllustreerd met praktijkvoorbeelden."
Account Manager

Meer informatie?

Heeft u vragen over de workshop en/of wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op. We kunnen dan ook de referenties doornemen. We zijn bereikbaar via opleidingen@nvc.nl of +31-(0)182-512411.