Trends in verpakkingsinnovatie op Food Innovation Day 2018

Op donderdag 25 oktober 2018 organiseert Sdu de eerste editie van de Food Innovation Day, een dag volledig in het teken van de levensmiddelenindustrie en wel op een unieke locatie, namelijk het Inspyrium in Cuijk. Alle aspecten van de levensmiddelenindustrie komen in themasessies aan bod, zoals marketing & consument, processen & procedures en voedselveiligheid. NVC is partner van de Food Innovation Day vanwege de belangrijke rol die verpakken speelt in de levensmiddelenindustrie nu en in de toekomst.

Trends in food packaging innovatie: Design for Intended Use
Design for Intended Use (DIU) is een proces van denken en het uiteindelijke resultaat van het verpakkingsontwerp dat ondubbelzinnig het beoogde gebruik van het verpakte product door de beoogde gebruiker laat zien en garandeert. Wat betekent het toepassen van DIU voor de verpakkingen in de levensmiddelenindustrie? NVC-directeur Michaël Nieuwesteeg deelt in een unieke presentatie de meest recente inzichten en illustreert deze met recente observaties van verpakkingsdesigns, zowel grafisch als structureel.

Bedrijfsopleidingen in voedselverpakken nu Live Online
Niet alleen het voedsel verandert, maar ook de wijze van opleiden. Live Online Learning (LOL) speelt in op de vraag naar minder reizen, het effectiever gebruiken van de tijd en natuurlijk duurzaamheid. Deelnemers kunnen vanuit iedere locatie met internetverbinding meedoen en bevinden zich in een live klasruimte, met een live docent. Deelnemers aan de Food Innovation Day kunnen met hun vragen over de nieuwe methode terecht bij NVC, bijvoorbeeld voor de NVC E-Course Food Packaging en de NVC E-Workshop Food Contact Materials Legislation.

Kijk hier voor alle overige informatie over de Food Innovation Day 2018