Minder voedselverspilling door beter verpakken op de Anuga FoodTec 2018

De uitdaging
Twee miljard mensen lijden aan obesitas en 800 miljoen mensen leven op de rand van de hongerdood. Dit is de realiteit in een wereld waar enorme hoeveelheden eetbaar voedsel worden verspild, hetzij in de toeleveringsketen tot aan de consument, of thuis door dezelfde consument na de aankoop. Voedsel verpakken is de activiteit van het tijdelijk integreren van een externe functie en voedsel om de consumptie van het voedsel mogelijk te maken. Op basis van het werk dat sinds 2011 is gedaan, werkt NVC tijdens de Anuga FoodTec aan de belangrijkste uitdagingen waar consumenten, retailers, de voedingsindustrie en de verpakkingsleveranciers samen voor staan. Hoe kunnen we verpakkingsinnovatie richten op het beperken van de voedselverspilling? Aarzel niet om deel te nemen aan een of meer van de hieronder beschreven activiteiten!

20-23 maart 2018 ● Anuga FoodTec (Keulen, Duitsland)
NVC is partner op het gebied van voedsel verpakken met een NVC-infostand, Boulevard B033, en met de NVC-crew-alle dagen op de beursvloer, met name gericht op de strijd tegen de voedselverspilling.

 

 

 

 

 2 maart 2018 ● Trendartikel over voedselverspilling in NVC Special 2018
De jaarlijkse NVC Special is tweetalig (Engels en Nederlands) en 2.000 exemplaren worden in heel Europa verspreid onder de beslissers op verpakkingsgebied. Een hoofdstuk in de editie van 2018 is speciaal gewijd aan de strijd tegen voedselverspilling door beter te verpakken. De NVC Special verschijnt 2 maart 2018, dus voorafgaand aan de Anuga FoodTec en zal ook verkrijgbaar zijn op de Anuga FoodTec NVC infostand.22 maart 2018 ● Conferentie Fighting food waste together: how to open the potential of better packaging
Deze internationale conferentie vindt plaats in het Forum Resource Efficiency van de Anuga FoodTec, van 10-12 uur. Klik hier voor alle informatie.

Neem contact op met het verenigingsbureau van NVC als u wilt deelnemen of zich rechtstreeks wilt registreren via de Anuga FoodTec-website.

22 maart 2018 ● het NVC Zero Food Waste Dinner
Dit unieke evenement vindt plaats in het gerenommeerde restaurant maiBeck van 19.00 tot 22.30 uur in het centrum van Keulen tegenover de Anuga FoodTec. Klik hier voor alle informatie en om u te registreren (slechts 50 plaatsen beschikbaar).


Vragen?
Aarzel niet om contact op te nemen met het verenigingskantoor NVC via info@nvc.nl of bel + 31-(0)182-512411.