NTA voor voedselveiligheid in transport en opslag gepubliceerd

26 januari 2017

Het afgelopen half jaar heeft een groep internationale belanghebbenden samengewerkt aan een nieuw document voor voedselveiligheid. NTA 8059 bevat de hygiëne-eisen in een basisvoorwaardenprogramma en is bedoeld ter ondersteuning van FSSC 22000 in de sectorspecifieke invulling van transport- en opslagpraktijken.
Tijdens een publieke consultatieronde in oktober en november 2016, hebben meer dan 100 internationale belanghebbenden feedback ingediend op een eerste concept van de NTA (Nederlandse Technische Afspraak). Het document NTA 8059:2016 'Prerequisite programmes on food safety for transport and storage' is gratis beschikbaar op de NEN-website (Nieuwsbericht NEN, 4 januari 2017).
Klik hier voor het volledige nieuwsbericht.
Klik hier om de norm op te vragen.
Met de World Packaging Standardisation Newsletter (WPSN) blijft u op de hoogte van de normontwikkeling als het om verpakken gaat. De WPSN is gratis voor NVC-leden.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.