Draagt lesmateriaal zwerfafval bij aan waardenontwikkeling?

21 april 2017

Zwerfafval wordt mede veroorzaakt door jongeren. Het gaat daarbij voornamelijk om verpakkingsmateriaal van consumpties. Onderzoekers van Wageningen University & Research (WUR) hebben voor het basisonderwijs een checklist ontwikkeld om te beoordelen of lesmateriaal over zwerfafval kan bijdragen aan waardenontwikkeling en gewoontevorming rond afval. Voor het middelbaar onderwijs is een checklist ontworpen om na te gaan of interventies om zwerfafval te verminderen effectief zijn. Beide producten zijn het resultaat van het project ‘Plastic soep op de stoep’ dat is uitgevoerd in opdracht van de Werkgroep (Zwerf)afval en grondstoffen van het Netwerk NME-Diensten (Nieuwsbericht WUR, 15 maart 2017).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier voor het rapport.
Klik hier voor meer informatie over het project.
Klik hier voor meer informatie over het NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem. U bent van harte welkom op 4 april 2018 voor de volgende projectbijeenkomst.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.