Delftse robot wint Amazon Picking Challenge 2016

25 augustus 2016

Een team ingenieurs uit Delft heeft de Amazon Picking Challenge 2016 gewonnen. Team Delft, een samenwerkingsverband tussen het TU Delft Robotics Institute en het bedrijf Delft Robotics, won beide finales tijdens het RoboCup-event, dat van 29 juni - 3 juli 2016 in Leipzig werd gehouden.
De wedstrijd was verdeeld in twee afzonderlijke finales. Bij de ‘stow task’ moest de robot producten uit een container halen en in het schap plaatsen. Bij de ‘pick task’ verliep het proces precies andersom, waarbij de robot geheel autonoom met succes een breed scala aan producten moest verplaatsen van een container naar een kast en omgekeerd. Het was de eerste keer dat het Delftse team meedeed aan de wedstrijd.
Klik hier voor het persbericht met video-impressie.
Klik hier om mee te doen aan de NVC-bijeenkomst over robotica en e-commerce die 22 september 2016 wordt gehouden bij het TU Delft Robotics Institute. Deze bijeenkomst is gratis voor NVC-leden.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.