Consument wil geen ‘lelijk’ eten

22 februari 2017

Een appel met een klein plekje of een pak sap met een deukje erin. Ongeveer de helft van de voedselproducten belandt uiteindelijk niet op het bord. Onderzoekers uit Wageningen (WUR) hielden een enquête onder consumenten uit 4 landen. Ze legden telkens 2 keuzes voor: een optimaal en een suboptimaal product die afweek op basis van uiterlijk, houdbaarheidsdatum of verpakking. Slechts 2,6% bleek bereid een appel met een vlekje in het wagentje te leggen. Slechts 6% wilde een pak vruchtensap met een deukje erin kopen en een derde van de mensen wilde thuis het sap uit zo’n pak opdrinken. Een artikel over het onderzoek is gepubliceerd in Food Quality and Preference (Nieuwsbericht WUR, 26 januari 2017).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier voor een samenvatting van het gepubliceerde artikel.
Klik hier voor meer informatie over de NVC Workshop Fighting food waste (ENG Packaging Design & Innovation Summit, 16 maart 2017 in Rome). NVC-leden krijgen 20% korting.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.