Circulaire economie: belangrijk instrument voor CO2-reductie

24 juni 2016

Met juiste strategieën voor afvalbeheer kan een significante daling van de jaarlijkse uitstoot van broeikasgassen worden bereikt. Door 2/3 van het huishoudelijk afval te recyclen kan wereldwijd een afname van 6% van de uitstoot worden gerealiseerd. Dit blijkt uit onderzoek dat in opdracht van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) is uitgevoerd door CE Delft. Het grootste deel van het huishoudelijk afval bestaat uit verpakkingsafval. In een circulaire economie bestaat er geen afval, wordt uitsluitend van hernieuwbare energie gebruik gemaakt en is het gebruik van hulpbronnen geoptimaliseerd. De focus ligt op vermindering, hergebruik en recycling (Nieuwsbericht KIDV, 10 juni 2016).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier voor het onderzoek (745 kB).
Klik hier voor de Engelstalige versie van het rapport (925 kB).
Klik hier voor meer informatie over de NVC Studiemiddag PET-recycling in Ghana (7 september 2016). Als NVC-lid heeft u gratis toegang.
Klik hier voor meer informatie over de NVC Inspiratiemeeting Effectiviteit milieubeleid verpakkingen en verpakkingsafval (7 september 2016).
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.