Branchehandleiding Duurzaam Verpakken voor E-Commerce

02 mei 2016

De Nederlandse thuiswinkelbranche Thuiswinkel.org heeft samen met de VNP en Partners for Innovation een interactieve handleiding gepubliceerd om webwinkels handvatten te geven om in te spelen op de ontwikkelingen met betrekking tot duurzaam verpakken.
De handleiding geeft naast achtergrondinformatie, een groot aantal voorbeelden van duurzaam verpakken, zoals duurzame materialen, machines, slimme ontwerpoplossingen en mogelijkheden om verpakkingen opnieuw te gebruiken. Het reduceren van loze ruimte is een prioriteit, omdat dit tegelijkertijd transportkosten, CO2-uitstoot, hoeveelheid materiaal en consumentenfrustratie beperkt (Nieuwsbericht Thuiswinkel.org, 13 april 2016).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier om de handleiding te downloaden (5,22 MB).
Klik hier om de NVC Position Paper Verpakken als succesfactor voor de bestendige toekomst van het webwinkelen te downloaden (333 kB).
Klik hier voor meer informatie over het NVC innovatieproject Web Retail Packaging.
Klik hier voor meer informatie over de online NVC E-course Packaging for E-commerce.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.