Bijeenkomsten Europese en Nederlandse Normcommissie

28 februari 2017

Op dinsdag 21 februari 2017 is de Nederlandse nationale normcommissie Verpakking bijeengekomen bij het NVC in Gouda om de internationale ontwikkelingen in verpakkingsnormalisatie te bespreken. Naast de verscheidene 5-jaarlijkse reviews van bestaande normen werd gesproken over voorgesteld werk aan nieuwe normen.
Belangrijk gespreksonderwerp waren de ontwikkelingen rond de Europese en wereldwijde normen voor verpakking en milieu, zoals ook besproken tijdens de plenaire vergadering van CEN in Parijs op 8 februari. Dit hangt nauw samen met het Circular Economy Package van de Europese Commissie. Het NVC was aanwezig bij deze vergadering als afgevaardigde van de nationale normcommissie Verpakking.
Klik hier voor meer informatie over de nationale normcommissie Verpakkingen.
Met de World Packaging Standardisation Newsletter (WPSN) blijft u op de hoogte van de normontwikkeling als het om verpakken gaat. De WPSN is gratis voor NVC-leden.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.