BE: Status verbod kunststof draagtasjes in de drie regio’s

16 februari 2017

Sinds 1 december 2016 is er in Wallonië een verbod op kassazakjes uit lichte kunststof voor éénmalig gebruik. Onder kassazak verstaat men de zakken die worden gebruikt om de inkopen te verzamelen en te transporteren bij het doorkomen aan de kassa. Zakjes anders dan voor gebruik aan de kassa zullen eveneens verboden zijn vanaf 1 maart 2017. In het Brussels Gewest gaat het verbod voor de kassazakjes uit lichte kunststof voor éénmalig gebruik in op 1 september 2017. Eén jaar later zal dit verbod ook ingaan voor de zakjes anders dan voor gebruik aan de kassa. In Vlaanderen zit men nog in de planningsfase, zij zouden vanaf 1 januari 2018 maatregelen treffen (Nieuwsbericht BVI).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier voor meer informatie het verbod in Wallonië (in het Frans).
Klik hier voor meer informatie het verbod in het Brussels Gewest.
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over het nieuwe NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem (kick-off op 29 maart 2017).

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse nieuwsoverzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.