BE: Proefprojecten PMD-inzameling met een jaar verlengd

26 januari 2017

Op 1 januari 2016 gingen proefprojecten van start in 3 Vlaamse gemeenten en 3 Waalse gemeenten. De inzameling van PMD (plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons) wordt er uitgebreid met verpakkingen uit harde plastics (schaaltjes, vlootjes en potjes) enerzijds en zachte plastics (folies, zakken en zakjes) anderzijds.
De finale resultaten van de proefprojecten zullen eind 2017 voorgesteld worden. In 2018 worden die verder besproken. Een algemene aanpassing is pas voorzien voor 2019. Die zal plaatsvinden in overleg met alle betrokken partijen. De inzamelingen van morgen worden dus vandaag al voorbereid (Persbericht Fost Plus, 15 december 2016).
Klik hier voor het persbericht (194 kB).
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over het nieuwe NVC Project PUMA: het einde van verpakken als milieuprobleem (kick-off op 29 maart 2017).

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.