Finalist De Gouden Noot 2014 Tenderpac

TenderPac®

Door het meeverpakken van het TenderPac vacuümreservoir worden vocht en resterende gassen, welke door het product in de vacuüm- of skinverpakking worden afgegeven, door middel van een automatisch vacuüm bij het product vandaan in het reservoir geleid. Door het opvangen van dit vocht en resterende gassen neemt de houdbaarheid van het product aanzienlijk toe. De houdbaarheid bij rundvlees neemt minstens toe met 30 tot 40 dagen.

Door het gebruik van TenderPac zijn diverse producten veel langer houdbaar en is er derhalve veel minder derving van voedsel. Hierdoor levert TenderPac een relevante bijdrage aan het verkleinen van de berg voedsel die onnodig wordt weggegooid. TenderPac heeft zich reeds in de praktijk bewezen bij een bekende Duitse supermarktketen, waar geen derving meer plaats vond en derhalve geen retourzendingen naar de producent. Daarnaast weet de consument niet wat hem overkomt qua smaak en malsheid van met name rundvleesproducten. TenderPac is een welkome aanvulling op high end producten!

Ingezonden door: Ultrapak BV en Naber Plastics BV
Neem voor meer informatie contact op met Peter Roorda van Ultrapack.

Terug naar Finalisten De Gouden Noot 2014